maanantai 28. toukokuuta 2018

KYLPYHUONEIDEN SEINÄPROJEKTIOT

Sain viikonloppuna viimeisteltyä kylpyhuoneiden ja vessojen seinäprojektiot. Yleensä nämä tekee sisustussuunnittelija, mutta meillä sellaista ei ole kun hoidan itse senkin osuuden projektista. Tällaisia projektioita voi hyvin laatia itsekin jos on käytössä jonkinlainen ohjelma, jolla voi piirtää mittakaavassa.

Seinäprojektioissa määritellään kaikki seinillä olevat asiat. Päästin itseni tässä vähän helpommalla ja tein projektiot ainoastaan niistä seinistä joihin tulee enemmän asioita. Projektioissa voidaan esittää myös pyyhekoukut, vessapaperitelineet ym. mutta en lähtenyt ihan noin detaljitasolle. Projektioiden teko on ilman muuta hyödyllistä, koska niihin pystyy määrittämään eri asioiden korkeudet ja näkee miltä kokonaisuus näyttää visuaalisesti.

Normaalisti projektioihin määritellään myös pintamateriaalit, mutta meillä ei ole kaikkia vielä valittu yksinkertaisesti siitä syystä, että en ole ehtinyt kiertelemään laattaliikkeitä. Epäilenpä, että kesälomalla tähän tulee käytettyä muutamia päiviä. Selkeä näkemys minulla kyllä on monestakin materiaalista. Kylpyhuoneissa ja vessoissa tullaan käyttämään rinnakkain mikrosementtiä ja laattaa. Suurin osa seinistä on joko mikrosementtiä tai maalattuja ja laattaa käytetään vain tehosteina. Kaikkiin lattioihin tulee laatta.

Värimaailma tiloissa liikkuu valkoisen, harmaan ja mustan välimaastossa. Samoja värejä ja materiaaleja käytetään kaikissa tiloissa, mutta erilaisina kombinaatioina, jolloin saadaan yhtenäinen kokonaisuus, mutta eri yhdistelmillä vähän erilaisia tunnelmia.

Kaikki vessat tulevat ns. asennusvessoina, koska ne on vaan niin kätevät siivouksen kannalta ja toki kivan näköisetkin. Suihkujen lattiakaivot tehdään Unidrain-kaivoilla, jolloin lattioiden kallistukset pystytään hoitamaan yhteen suuntaan ja sekin on visuaalisesti parempi ratkaisu.

Allastasoja, altaita ja kalusteita ei myöskään ole vielä valittu. Toiveena olisi, että allas ja taso olisi saumattomasti samaa materiaalia, mutta katsotaan mitä tämä toive tulisi maksamaan. Kvikisssä myydään järkevän hintaisia ja kivannäköisiä keinomarmorista valmistettuja allas/tasoyhdistelmiä, mutta täytyy vähän selvitellä miten hyvin mattavalkoinen pysyy puhtaana ja ettei se ainakaan värjäänny helposti.

Tässä nämä tekemäni projektiot:
Saunaosastolla sävymaailma tulee olemaan melko tumma. Suurin osa seinistä käsitellään vaalean harmaalla mikrosementillä ja suihkujen ja ammeen takaseinään tulee hiilenharmaa/musta jonkinlainen struktuurilaatta. Sitä vasten valkoinen amme ja sadesuihkut korostuvat hienosti. Katto tulee todennäköisesti olemaan valkoinen, ettei yleisilmeestä tule liian synkkä. Jätän itselleni kuitenkin option vielä muuttaa mieltäni tässä asiassa... Lattiaan tulee pienistä kivistä tehtyä luonnonkivilaattaa. Värisävy kivillä voisi olla keskiharmaa ja sauma vaalean harmaa, jotta kivet nousevat siitä esiin.
Saunaan haetaan savusaunamaista tunnelmaa ja pinnat tulee olemaan kaikilta osiltaan mustat ja tuo tumma laattaseinä muodostaa parin sille. Saunan suunnitelmista teen jossain vaiheessa ihan oman juttunsa kun siinä on niin paljon erilaisia asioita.

Tytär haluaa huoneeseensa ja kylpyhuoneeseensa luonnonläheistä, pehmeää sävymaailmaa. Tehostelaatan ja lattian laatan värimaailma tulee siten liikkumaan vaalean harmaan/beigen sävyissä. Seinät ovat suihkun ympäristössä mikrosementtiä ja muutoin maalattuja. Koska peilin yläreunan linja noudattelee ikkunan linjaa, nousee se sen verran korkealle, ettei peilin päälle kannata laittaa valoa. Ideoimme sähkösuunnittelijan kanssa, että kattoon voisi tehdä valosyvennyksen, josta valo saadaan peilin eteen. Syvennyksestä tehdään sen verran leveä, että valokiila saadaan ulottumaan peilin edessä seisovan kasvoille.
Kellarin ja 1. kerroksen vessojen materiaalivalinnat tulee todennäköisesti olemaan yhteneväiset. Tehostelaataksi haluaisin löytää jotain spesiaalia. Värisävy sillä voisi olla suhteellisen tummahko harmaa jota valkoiseksi maalatut seinät raikastavat. Lattiaan jotain mustavalkoista laattayhdistelmää. Nämä tilat ovat kaikista eniten epäselviä mielessäni ja haluan tarkoituksella jättääkin tilaa inspiroitumiselle kunnes pääsen laattaliikkeisiin.

Pojan kylpyhuoneeseen tulee astetta tummempi sävymaailma. Tehosteena käytetään mustaa mikrosementtiä. Lattiaan tulee mattamusta laatta mustalla saumalla, joka voisi olla joko ihan pientä mosaiikkia tai muodoltaan nyt niin suosittu kuusikulmainen. Myös hana ja suihkusetti ovat mattamustat. Mustan rinnalle valkoista mikrosementtiä tai maalia.

Vanhempien kylpyhuoneeseen toivon raikasta ja valoisaa yleisilmettä, joten pinnat tulevat olemaan pitkälti valkoiset. Allastason taakse etsin jonkin kivan laatan tuomaan vähän ilmettä. Ehkäpä pyöreä pieni mosaiikki mustalla saumalla? Lattiaan tulee jonkinlainen valkoinen laatta jossa saisi myös olla ripaus mustaa.
Hanan ja suihkun valinta on vielä tekemättä. Asennusvessan telineen kotelo tehdään muista tiloista poiketen kattoon asti ja siihen integroidaan myös suihkun puolelle hylly shampoille.

Odotan innolla, että pääsen katsomaan mitä kaikkea hienoa laattaliikkeisiin on ilmestynyt sitten edellisen rakentamiskerran. On hyvinkin mahdollista, että jotain omia ajatuksia menee uusiksi kun löytyykin jotain hienoja ja ihan toisen tyyppisiä juttuja kuin mitä olen tähän asti mielessäni ajatellut. Mutta se ei haittaa, tämä pintamateriaalien valitseminen on mielestäni rakennusvaiheen yksi kiistaton kohokohta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti