torstai 3. toukokuuta 2018

ANTURAT VALETTU

Työmaalla on saavutettu seuraava etappi, anturat on nimittäin valettu! Tässä välissä tehtiin tietysti pohjat valmiiksi ja salaojat on piilotettu soraan, tarkastuskaivotkin törröttävät hauskasti tuolla pystyssä.
Talo jatkuu ylempien kerrosten osalta vielä hiukan oikeassa reunassa näkyvän kallion päälle, joten sen osan perustukset tehdään sitten kun kellarin seinät on pystyssä ja maatäytöt tehty.
Tulevien pumppaamojen kohdalle ei terassien muurien perustuksia pystytty vielä tekemään, koska siinä ammottaa iso veden täyttämä monttu. Jäte- ja huleveden pumppaamot odottavat vielä asentamistaan, koska joudumme odottamaan HSY:n liitoksen tekemistä 5 viikkoa aiemmin luvatun kahden sijaan. Eli tilatkaa liitostyö ajoissa! HSY:llä on myös liitoskohtalausunnoissa nyt peräti 3 kuukauden jonot, joten sekin kannattaa tilata heti tonttikauppojen jälkeen. Itse ihmettelen kyllä suuresti miten HSY voi hoitaa asioita tällä tyylillä. Eikö sinne pitäisi palkata lisää porukkaa töihin jos nykyinen henkilöstö ei suoriudu töistä edes kohtuullisessa ajassa. 3 kuukautta yhdestä lausunnosta ei ole kohtuullista!

En tietysti malttanut olla jättämättä puumerkkiä valuun...
Eilen saapui myös ensimmäinen lasti harkkoja ja tänään alkaa seinät nousemaan. Jännitys alkaa tiivistymään kun nyt oikeasti pitää olla varma mitä upotuksia ulkoseiniin pitää tehdä ja mihin kohtaan ja mille korkeudelle. Oikeasti olen välillä lähes paniikinomaisissa tunnelmissa ja tarkastan eri suunnitelmia moneen kertaan, että olenkohan nyt ottanut huomioon kaiken???  En ollenkaan muista, että edellisen talon kanssa olisi ollut tällaisia fiiliksiä. Perfektionismi on siis selkeästi vaan pahentunut vuosien varrella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti