maanantai 14. toukokuuta 2018

JULKISIVUT

Tässä meidän talon julkisivut. Kuvat on otettu 3d-mallista kun näistä näkee paremmin talon hahmon ja värimaailman kuin perusjulkisivukuvista.

JULKISIVU LÄNTEEN

JULKISIVU POHJOISEEN (MERELLE)

JULKISIVU ITÄÄN


JULKISIVU ETELÄÄN (PÄÄSISÄÄNKÄYNTI)

Julkisivut tulee olemaan valkoiseksi rapattuja kahden ylimmän kerroksen osalta, kellarikerros rapataan grafiitin harmaaksi eli lähes mustaksi, jolloin talo maisemoituu paremmin rinteeseen eikä näytä meren suunnalta kolmekerroksiselta. Sokkelit tulevat olemaan myös tuota samaa grafiitinharmaata. Parvekkeiden alakatot tehdään myös rapattuina, joka tukee tämän talon arkkitehtuuria paremmin kuin perinteinen harvalaudoitus.

Ikkunoiden puitteet ja ovet ovat vaalean harmaat RR21. Pääoven ja sen viereisen ikkunan karmien väri on vielä pohdinnan alla, todennäköisesti se tulee olemaan musta. Suuret ikkunat ja parvekkeen liukuovi ovat alumiinirakenteiset, muut ovat puu-alumiini-ikkunoita.

Katto on ns. piilotasakatto 3d-mallista poiketen eli lape kallistaa itään ja muilla sivuilla maskiharkko nousee katon pintaa ylemmäs ja peittää katon siis näkyvistä. Katemateriaalina meillä on huopa katon loivuudesta johtuen.

Parvekkeen lasikaiteet, lasitukset ja lasikatto ovat kirkasta lasia. Parvekkeen lasikattoa tukemaan tulee valkoiset teräsprofiilit. Kaiteet tehdään Steel Pron (tai vastaavalla) kaiteella, jossa on tukirakenteena ainoastaan alaosassa metallilista, johon lasit kiinnittyvät. Parvekelasitus tehdään niin, että lasit on lattiasta kattoon ja ne liukuvat kaiteen edessä lattialla eikä kaiteen päällä kuten normaalisti. Kaiteen päällä liukuessaan ne vaatisivat kaiteen päälle jämäkän tuen emmekä halua kaiteen päälle mitään muuta kuin pienen listan. Näin kaide on mahdollisimman huomaamaton eikä näkymien edessä ole vaaka- tai pystyelementtejä. Eteläpuolen pikkuparvekkeen kaide tulee harkosta, jolloin se antaa vähän näkösuojaa parvekkeelle ja sen takana olevalle vaatehuoneelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti