lauantai 12. toukokuuta 2018

HARKKOJEN LADONTAA + VIIME HETKEN MUUTOKSIA SUUNNITELMIIN

Tällä viikolla on kyllä homma pyörähtänyt työmaalla vauhdilla eteenpäin, kellarin ulkoseinistä on ladottu lähes puolet! Ei voi ainakaan työmaalla valitella huonoja työskentelyolosuhteita, liekö nämä ihanat ilmat saaneet "pojat" tällaiseen vimmaan?

Itse olen kunnostautunut tekemällä muutaman muutoksen suunnitelmiin mieheni suureksi iloksi. Kellarin pohjaa viilasin niin, että pesuhuoneeseen otettiin vähän enemmän tilaa tv-huoneen kustannuksella. Muutos poiki 20cm kavennuksen tv-tilan ikkunaan ja pesuhuoneen ovi vastaavasti leventyi 20cm:llä. Kulku saunaosastolle siirtyi pukutilan sivulle, jolloin tv-tilaan saadaan enemmän ehjää seinää. Luonnollisesti muutos pitää päivittää myös rakennesuunnitelmiin, joten lisää työtä rakennesuunnittelijalle (= miehelleni). Tässä uusi kellarin pohja muutosten jälkeen.

Lisäksi olen jo pitkään soutanut ja huovannut keittiön ikkunan kanssa ja nyt tein lopullisen? päätöksen sen suhteen ja suunnitelmat siis muuttuivat myös sen osalta. Tiskialtaan takana oleva pystyikkuna muuttui koko takaseinän tason levyiseksi vaakaikkunaksi. Ikkuna ei ole sellainen matala kaapistojen välissä oleva nauha mitä nykyään tehdään paljon vaan 800mm korkea ja 200mm tason yläpuolelta lähtevä, jolloin ikkunasta näkee ulos kumartumatta. Tässä päivitetty 2. kerroksen pohja.
Pystyn niin samaistumaan Kanadalaisen "Love it or list it"-ohjelman juontajan Jillianin fiiliksiin kun hän viime viikolla tuskaili miten uskaltaa kertoa miehelleen (joka myös rakentaa heidän taloaan) muuttavansa edellisenä päivänä muuttamaansa asian takaisin toissapäivän tilanteeksi...

Meillä muutoksia on tehty enemmänkin rakennusluvan saamisen jälkeen ja olen varmistanut lupakäsittelijältä, että muutosten kanssa voi jatkaa eteenpäin ja tieto on mennyt myös rakennustarkastajalle. Varsinainen rakennusajan muutoslupa (RAM) haetaan sitten lopuksi, jolloin saadaan kaikki muutokset hoiduttua yhdellä kertaa. Muutoksia tehdessä pitää siis aina muistaa varmistaa pääsuunnittelijalta, että muutos on ok vaikka kyse olisi pienestäkin muutoksesta. Jotkut muutokset ja varsinkin julkisivuihin liittyvät voivat vaatia rakennusvalvonnan hyväksynnän ja joskus jopa uuden naapurien kuulemisen. Parhaiten muutoksen vaatimat selvitykset ja toimenpiteet pystyy arvioimaan pääsuunnittelija.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti