torstai 12. huhtikuuta 2018

PUM PUM


Nyt on vihdoin alkanut tapahtua tontilla jotain konkreettista!
 
Ensimmäisenä tehdään louhinnat talopohjan laajennukselle, viemäripumppaamoille ja putkikaivantoa varten. Tontin myyjä oli louhinut valmiiksi montun talolle, mutta kun pistimme suunnitelmat uusiksi niin monttua joudutaan vähän laajentamaan yhdeltä reunalta.

Suomen louhintakonsultit Oy:stä Miska Kokko kävi keskiviikkona tekemässä katselmuksen lähiympäristön taloissa sekä asentamassa tärinämittarit. Tonttimme ympärillä on taloja joka puolella suhteellisen lähellä, joten kovin isoja paukkuja ei voi käyttää. Putkikaivantoa joudutaan louhimaan 15 metriä ja molemmin puolin kaivannon kohdalla on talo noin 6 metrin päässä.
 
Louhinnan meillä tekee Louhinta Soininen Oy ja kovin hallitulta homma näytti ensimmäisenä päivänä niin kuin pitääkin. Eka paukku nosti mittarin viisareita sen verran lähelle raja-arvoa, että seuraavaa räjäytystä varten tekivät ns. välipanostuksen, jossa räjähde jaetaan pienempiin osiin ja ison räjähdyksen sijaan tuleekin sarja pienempiä.
 
Isä ja poika Soininen panostushommissa

Hyvät suojaukset ennen kuin possautetaan!
 
 
 
 
Louhinnan pitäisi olla ohi kolmessa päivässä ja ensi viikolla kuljetellaan sitten louhetta ja turhaa pintamaata pois tontilta.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti