lauantai 5. tammikuuta 2019

KALUSTESUUNNITELMAT


Kalustesuunnitelmat ovat vihdoin valmistuneet muidenkin tilojen kuin keittiön osalta. Syy tähän pitkään suunnittelusessioon ei suinkaan ole suunnittelijassa vaan allekirjoittaneessa. Olen halunnut työstää niitä ajan kanssa, jotta kaikki asiat olisi otettu mahdollisimman hyvin huomioon ja TIETYSTI mielipiteeni ovat vaihtuneet matkan varrella. Tämä on se syy miksi haluan aloittaa kaikki suunnitelmat hyvissä ajoin kun tiedän, että kyllästyn joihinkin ratkaisuihin jo suunnitteluvaiheessa.

Keittiön suunnitelmathan esittelin jo aiemmin ja nyt valmistuivat eteisen, kodinhoitohuoneen, kylpyhuoneiden ja vessojen sekä kotiteatteritilan suunnitelmat. Lasten vaatekaapit puuttuvat vielä tästä kun ne otetaan Ikeasta ja sinne en ole vielä ehtinyt. Myös vanhempien vaatehuoneen kalusteet on jo kertaalleen suunniteltu, mutta koska tuo tila voidaan toteuttaa vasta kaavamuutoksen jälkeen niin esitellään se sitten myöhemmin.

Kalusteet tulee Keittiömaailmasta ja kalustesuunnittelija Maarit Vettenranta on niitä työstänyt minun kanssani. Hyvästä suunnittelusta ja kärsivällisyydestä kaikkine muutoskierroksineen täytyy antaa ekstrakiitokset Maaritille!

ETEINEN

Ensimmäisenä esittelyyn eteinen kun se on mielestäni säilytyksen kannalta kodin tärkeimpiä tiloja. Eteinenhän meillä on tuulikaapinomainen kun se on suljettavissa muusta asunnosta ovella. Tämä siitä syystä, että eteiseen on suora käynti myös autotallista ja se vaatii ns. savunsulkutilan asuntoon ja meillä eteinen täyttää tuon vaatimuksen. Se ei kuitenkaan ole perinteisen ahdas tuulikaappi vaan kaikki vaatesäilytys on sijoitettu siihen. Eteisen suljettavuudesta on toki lämpötaloudellistakin hyötyä ja kenkien mukana tuleva lika pysyy eteisessä kun koira ei pääse juoksentelemaan sinne yhtenään. Kuvassa pääoven oikealla puolella olevat kaapistot ovat tarkoitettu pääosin kenkien säilytykseen. Kenkäkaapistojen välissä on ovi autotalliin. 3d-malli on jotenkin hassusti leikkaantunut kuvassa seinän kohdalta ja vasemmassa reunassa ei siis oikeasti ole tuollaista aukkoa eikä aulan seinät myöskään ole mustat. Katselukohdan aukkoon tulee lasiovi eteisestä aulaan.


Pääoven vasemmalla puolella on ns. vaatenarikka, jossa on ikkunan molemmin puolin kaapistoa vaatteille. Vasemmalla sivustalla on avotanko ja sen alapuolella laatikostot myssyille ja hanskoille. Oikealla sivulla on tankokaapit ovien takana ja kaikkien kaappien päällä on vielä yläkaapit säilytystilan maksimoimiseksi.
Vaatenarikka
Kaapistojen ovet ovat mattavalkoiset ja ovet on varustettu pomppusaranoilla laatikoita lukuun ottamatta.

KODINHOITOHUONE

Kodinhoitohuone toimii meillä pyykin käsittelyn lisäksi liinavaatteiden säilytystilana. Vasemmalla sivustalla on tason alla pyykinpesukone ja kuivausrumpu ja laatikostossa integroitu silityslauta. Oikea sivusta on kattoon asti kaapistoa. Siinä on siivouskaappi, likapyykkikaappi sekä hyllykaappia lakanoille ja pyyhkeille. Pyykkikuilu tiputtaa vaatteet suoraan likapyykkikaapin ylimmälle hyllylle. Kaapiston takapäädyssä on syvennys pyykinkuivausnaruille.
Kaapistojen ovet ovat kitin väriset vaikka kuvissa näyttävätkin ihan valkoisilta. Ovet on myös khh:ssa varustettu pomppusaranoilla laatikostoja lukuun ottamatta.

POJAN KYLPYHUONE

Hänelle haluttiin vähän miehisempää fiilistä ja allaskaapisto on musta kuten myös sen päälle tuleva taso. Myös pinnat ovat osittain tummemmat. Takaseinä on isoa, tummanharmaata laattaa ja lattia samaa laattaa pienempänä. Muut seinät päällystetään vaaleanharmaalla mikrosementillä.

Kaikkiin kylpyhuoneisiin ja vessoihin tulee Corian-tasot, joissa allas ja taso ovat saumattomasti yhtä materiaalia. Ratkaisu on hyvin linjakas ja yksinkertainen ja toki siivouksen kannalta superhelppo kun saumat eivät kerää likaa.


TYTÖN KYLPYHUONE

Kaapistot ovat valkoiset kuten myös tasokin. Sävymaailma tulee pinnoiltaankin olemaan melko vaalea. Seinissä on vaaleanharmaa mikrosementti ja lattialaatta myös todennäköisesti vaalea. Kuvasta poiketen suihkun lasiseinä on kattoon asti.

VESSAT

Vessoissa kaapistot ja altaat on myös valkoiset. Vertailun vuoksi toisessa vessassa seinämateriaalina on vaaleanharmaa mikrosementti ja toisessa marmorikuvioitu laatta. Molemmat näyttää mielestäni tosi kivoilta enkä ole vielä osannut päättää kumpi se sitten olisi.KOTITEATTERI

Tilan takaosassa on yläikkunan alla koko seinän levyinen kaapisto, jossa on minikeittiö sekä säilytystilaa musalaitteille ja levykokoelmille. Tason alla on integroitu jääkaappi saunajuomille. Syvennykseen tulee vielä avohylly konjakki ym. pulloille.

Kaapistojen ovet ovat mattamustat kuten myös tasokin. Vetimettömät ovet täälläkin.

Tilan sävymaailma on kuvaan verrattuna oikeasti hämyisempi. Katto on tumma ja seinät sävytetään harmaaseen. Tv-seinään (joka ei näy kuvassa) olen suunnitellut Tunto Kivi pinnoitetta mustana. Kaapiston syvennyksen taustamateriaali on vielä pohdinnassa, musta marmorikuvioitu jättilaatta olisi aika hieno. Tai sitten jotakin rosoisempaa.


PUKUTILA

Saunan pukutilan kuva on aika riisuttu kun siinä ei tietysti ole muuta kuin kalustetoimittajalta tulevat kaapit. Penkin taso sekä sen alla olevat laatikostot on mattamustat. Pukupenkin yläpuolelle haluaisin rustiikkisen avohyllyn pyyhkeille jos jostain onnistuisin sellaisen hankkimaan. Vasemmalle seinustalle tulee kapea taso ja sen päälle peili. Pyyhkeiden ripustamista varten minulla on idea, joka teetetään jollakin metallipajalla. Siitä enemmän sitten myöhemmin kun on jotain konkreettista esiteltävää. Takaseinällä oleva syvennys on oikeasti oviaukko pesuhuoneeseen.

Katto tulee jatkumaan tummana kotiteatteritilasta ja jatkuu samana myös pesuhuoneen puolelle. Seinät ovat vaaleanharmaata mikrosementtiä ja lattia tehdään pienistä rantakivistä tehdystä materiaalista, joka tuntuu kivalta paljaan jalan alla. Sama pinnoite jatkuu myös pesuhuoneen puolelle.1 kommentti:

  1. TOTO® titanium oxide - TITanium Art
    TOTO® titanium oxide. Type: steel, plastic, zinc, platinum. $1.95. welding titanium Copper Type: steel, guy tang titanium toner plastic. titanium alloy nier Type: brass, zinc, platinum. 오래된 토토 사이트 TOTO® titanium oxide.$1.95 · ‎In ford fusion hybrid titanium stock

    VastaaPoista