keskiviikko 23. tammikuuta 2019

LASIT LÄHTI LENTOON!

Meille käytiin viime viikolla asentamassa alumiini-ikkunat paikoilleen. Edellisenä päivänä kävivät asentamassa karmit ja lasielementit sitten seuraavana. Tuurilla satuttiin tyttären kanssa juuri silloin paikalle ja oli kyllä varsin mielenkiintoista kun en ole itsekään moista episodia ikinä nähnyt. Meillä on melko suuria ikkunoita ja lasien siirto ei ihan pelkällä miesvoimalla onnistu varsinkin kun nuo isoimmat ikkunat sijaitsevat pääosin toisessa kerroksessa. Suurin yksittäinen lasielementti on noin 7 neliön kokoinen. Avuksi hommaan riensi Lasihemmo. Hänet valittiin toki nimen perusteella :).

Ikkuna-asentajille kasattiin valmiiksi teline, jolta käsin ruokailutilan ikkunat saatiin paikalleen.



Lasi kiinnitettiin imukuppinostimeen ja nostettiin nosturilla talon takapuolelta käsin toiselle puolelle taloa. Lasihemmo ohjasi nosturia kauko-ohjaimella ja siirtyi lasin siirtymisen mukana aina parempaan ohjauspaikkaan. Aika hurjan näköistä hommaa!


Lasi lähdössä matkalle. Lasihemmo siinä tarkkailee ja ohjaa nosturia kaukosäätimellä.



Siellä se liitelee taivaalla!


Lasi saapunut onnellisesti talon toiselle puolelle ja Lasihemmo on siellä jo vastaanottamassa lasia.


Aika monta miestä tarvittiin ohjaamaan ikkunaruutu paikoilleen.




Yksi laseista oli hieman hajonnut kuljetuksen aikana nurkasta, mutta se laitettiin kuitenkin nyt paikoilleen, että saatiin aukot umpeen ja käyvät sitten vaihtamassa sen kun uusi lasielementti on valmis. Parvekkeen lasiliukuovea ei vielä tullut kun Pursolla on jotain ongelmia liukuoviprofiilen saamisessa ja näillä näkymin liukuovi tulee vasta helmikuun puolella. Harmillista! Väliaikaisesti aukko täytyi tukkia eristeellä, että saadaan piakkoin talo lämpimäksi.

En ehtinyt jäädä seuraamaan projektia loppuun asti, joten lopputuloksen valokuvat jäivät ottamatta, mutta korjaan tämän virheen heti kun ehdin taas työmaalle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti