torstai 13. joulukuuta 2018

RUNKO VALMIS

Runkotyöt on vihdoin saatu valmiiksi! Tai oikeastaan ne saatiin valmiiksi jo 2 viikkoa sitten, mutta en ole ehtinyt muilta kiireiltäni päivittämään tänne tilannetta.Yläparvekkeen betonipalkkien ympäriltä purettiin muotit sivuilta ja komeathan niistä tulee. Kehystävät kivasti parveketta ja tukevat sitten aikanaan lasirakennetta, joka niiden päälle laitetaan. Palkit rapataan valkoisiksi kuten muukin talo.

Rakennesuunnittelijat kun mielellään piirtelevät pilareita heti kun palkin leveys ylittää 4 metriä niin tässä on hyvä esimerkki, että pidempiäkin välejä pystytään tekemään ilman välipilareita. Meren suuntaan olevalla palkilla on pituutta lähes 8 metriä eikä yhtään välipilaria sitä tukemassa. Rautaa on kyllä sisällä jonkin verran...Kattoristikot on nostettu paikoilleen ja katon teko on kovassa vauhdissa. Parempaa kuvaa en valitettavasti pysty ottamaan kun tuohon korkeuteen en yksinkertaisesti enää uskalla kiivetä telineitä pitkin.

Tänään kävin työmaalla keskustelemassa räystästyypeistä. Tuossa alimmassa kuvassa näkyy ainoa sivu, jossa räystäs varsinaisesti jää näkyviin. Muilla sivuilla katto jää kuoriharkon taakse, mutta siinäkin toki räystästä rakennetaan kuoriharkon päälle ja tuodaan harkkopinnasta noin 100mm ulospäin, jotta vedet ei valu suoraan seinälle. Koko komeus pellitetään sitten piiloon. Näistä detaljeistahan ei ole piirustuksia, tuli jotenkin yllättäen taas tämäkin tilanne vastaan. Mites se vanha sanonta nyt menikään... suutarin lapsella ei ole kenkiä... No, pitää hyvin paikkansa tässäkin tapauksessa. Niinpä käytiin työmaalla läpi laudankappaleilla minkä muotoiset niistä rakennetaan. Menee se näinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti