sunnuntai 16. joulukuuta 2018

MAALÄMPÖKAIVO PORATTU

Talomme lämmittäminen lähestyy ja yksi steppi sitä kohti otettiin kun Talman Energiaporaus kävi poraamassa kallioon 190 metrin reiän. Lämmityspakettihan me otettiin Diileriltä, jonka alihankkijana tuo Talma toimii.

Maalämpökaivolle meillä ei ollut tontilla kuin yksi mahdollinen paikka. Kaivon pitää olla yli 7,5 metrin päässä tontin rajasta (naapurin suostumuksella onnistuu toki lähemmäksikin) ja suosituksen mukaan 3 metrin päässä rakennuksista. Muilla sivuilla talomme etäisyys tontin rajoista on 4-6 metriä, joten sinne se ei olisi mahtunut. Tuossakin kohtaa hallinnanjakoraja on 4,4 metrin päässä, mutta siihen rajaan ei tarvita tuota 7,5 metrin etäisyyttä vaan mitoittavana tekijänä on talojen kaivojen välinen etäisyys, jonka pitää olla yli 15 metriä ja se saadaan täyttymään kun naapuritalon kaivo tulee sen toiselle puolelle. Pienillä tonteilla voi joskus käydä jopa niin, että kaivoa ei pystytä laittamaan ollenkaan kun etäisyyksiä ei saada täyttymään ja naapureilta ei saada lupaa lähentyä rajaa.




Näin onnettomalta se valmis kaivo sitten näyttää.


Ulkoseinässä näkyy varaus kahdelle liuosputkelle ja nekin on nyt jo asennettu (kolmas on viemärin putki, joka myös on yhdistetty viemäriliittymään). Maalämpökaivo on 3 metrin päässä seinästä ja tekninen tila on juuri tuossa kohtaa sisällä, joten pienimmillä mahdollisilla putkivedoilla selvittiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti