sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

TALOESITTELYSSÄ

Olin viime viikolla osallisena suunnittelemani kohteen taloesittelyssä ja esittelen kohdetta teillekin, koska niin monet sisustusratkaisut ja värimaailma voisivat olla suoraan meidän tulevasta kodista. Välillä lievästi huvitti kun meillä on kohteen sisustussuunnittelijan kanssa niin samanlainen maku!

Kyseisen talon pohjia käytin esimerkkinä aiemmassa kirjoituksessani arkkitehtisuunnitelmista ja nyt on mahdollisuus nähdä miltä nuo pohjat näyttävät todellisuudessa. Talo on ulkopuolelta vielä rappausta vaille ja muutenkin vähän kesken, joten otin valokuvia vain sisätiloista. Esitellään ulkopuolta vaikka sitten myöhemmin kun sielläkin alkaa olla valmiimpaa.

Tässä kohteessa näkee mielestäni hyvin minkälainen kokonaisuus syntyy kun arkkitehti- ja sisustussuunnittelu tukevat toisiaan. Sisustuksesta on vastannut perheen äiti Elina Rajamäki, joka suunnittelee työkseen sisustuksia suunnittelutoimistossaan Sisustustehdas Oy:ssä. Heidän oman kotinsa suunnittelu on mielestäni todella onnistunut kokonaisuus ja kaikin puolin täysi napakymppi!

Sisustuksen väri- ja materiaalipaletti sisältää valkoisen lisäksi mustaa, utuisen harmaata, marmoria, betonia ja vaaleaa puuta. Kun samaa väriskaalaa käyttää läpi koko talon tulee sisustuksesta hallittu kokonaisuus. Se kestää hyvin myös satunnaisia tehostevärejä kun perusvärit pysyvät samoina tilasta toiseen.  Usein onnistuneen sisustuksen takaa löytyy selkeä johtoajatus, jota on maltettu noudattaa vaikka kaupat on pullollaan kaikkea ihanaa. Vaatii siis sisustajalta erityisesti malttia pysyä valitsemassaan tyylissä. Elinalla on mielestäni ollut vahva visio ja se on toteutunut hienosti.

Eteisestä muodostuu ensimmäinen käsitys talosta ja siksi siihen todellakin kannattaa panostaa. Tässä talossa eteinen on tilava ja valoisa ja näyttävyyttä lisäävät upeat portaat, suuret ikkunapinnat sekä tilan avautuminen muihin huoneisiin.
Eteinen on kerroksen ainoa kerrosalaan laskettu alue, muut tilat ovat kellarialaa. Kun kellarikerroksessa on yksikin valoisa ja isoilla ikkunoilla varustettu tila, pehmentää se kaikkien muidenkin tilojen kellarinomaisuutta.
Ensimmäisen kuvan taustalla näkyy käytävä, jonka varrelta löytyvät liukuovien takaa talon aputilat, arkisisäänkäynti, vierashuone, työskentelynurkkaus, kuntosali sekä toinen käynti saunaosastolle.
Eteisen tuntumassa on pieni työskentelysoppi, joka herätti paljon ihastusta vierailijoissa. Neliöitä ei välttämättä tarvita aina paljon, jotta tila täyttää tarkoituksensa. Huoneen ainoa ikkuna on sisäikkuna eteiseen ja ratkaisu toimii todella hyvin.Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat yhden ison kokonaisuuden, jolloin kaikkien osien sisustuksessa täytyy sointua hyvin keskenään. Ruokailutilan kohdalta on käynti liukuoven kautta osittain katetulle terassialueelle. Ruokailutilan HAY:n About a chair-tuolit löytyvät minunkin ostoslistalta :). Olen myös pitkään ihaillut Woodnotesin melkeinpä jo klassisia K-tuoleja, mutta kissatalouteen nuo ei valitettavasti materiaalinsa puolesta sovellu.
 Terassi jatkaa kesäisin oleskelutiloja talon ulkopuolelle. Kun terassia on sekä katettua että kattamatonta, parantaa se sen käytettävyyttä Suomen olosuhteissa.


Musta keittiö, kerrassaan upea! Tasot ovat kvartsikomposiittia marmorikuvioin.
Keittiön nurkasta pääsee kätevästi lasiterassille.

Vanhempien makuuhuone jonka takaa löytyy oma vaatehuone ja kylpyhuone aikuisille.
Lasten huoneisiin on tuotu hienostuneesti väriä perusväripaletin lisäksi. Toinen huone toimii makuuhuoneena ja toinen leikkihuoneena.
Vessoissa toistuu materiaalina ylellinen marmorilaatta. Peilin takana oleva valo toimii liiketunnistimella, jolloin yöllä ei tarvitse napsauttaa valoja erikseen päälle. Tasot on teetetty mittojen mukaan, joka antaa viimeistellyn loppusilauksen.

Kellaritiloissa sijaitsee tv-huone, jossa on miellyttävän harmoninen tunnelma. Tilasta on käynti alaterassille sekä saunaosastolle, jolloin huone toimii myös saunan jälkeisenä oleskelutilana ja vilvoittelemaan on helppo kulku.
Suurimmassa osassa kellarikerrosta on betonilattia, joka oli erityisen onnistunut tässä kohteessa. Tv-tilaa ja eteisaulaa erottaa hieno ruutulasiovi, jonka tyyppisiä olen meidänkin taloon suunnitellut.Saunan vaalea tunnelma kutsuu rauhoittumaan.
Seinät, katto ja lauteet ovat valkolakattua haapaa, seinissä kiinnostava uutuus kulmikas sormipaneeli.


Kellaritiloissa sijaitsee myös vierashuone omassa rauhassaan.


Kohdetta oli todella mukava esitellä hyväntuulisen Lammi Kivitalojen tiimin kanssa.


Ja tässä sisustuksen suunnitellut Elina. Ei tarvitse omata kovin kummoisia ennustajanlahjoja, että uskaltaa povata hänelle melkoisen menestyksekästä uraa sisustamisen maailmassa!2 kommenttia:

  1. Moi Hannele, lämpimät kiitokset tosi mukavasta blogijutusta! Oli kiva lukea. Ja erittäin mieluisana pidän sitä, että tästä valmistui myös sinulle mieluisa suunnittelukohde, jossa sisätilojen materiaalivalinnat kohtaavat arkkitehtuurin eli lopputulos on sitä, mitä itsekin visioit. Olemme niin tyytyväisiä lopputulokseen, ja kuulemme jatkuvasti kaikilta, miten nerokkaasti täällä on esim. tilat suunniteltu ja ratkaistu sellaisia pikku juttuja, joita ei välttämättä monestikaan omakotitaloissa näe. Pohjaratkaisu on todella toimiva rinnetalossa, jossa jokaiselle tilalle ja toiminnalle on järkevä funktio ja sijainti, sekä erilaisten uloskäyntien yhteydessä katettua tai kattamatonta terassia. Olemme toki sanoneet ihastelijoille, että kun on taitava arkkitehti asialla, lopputulos on timanttinen. Kiitos vielä, Hannele!
    t. Elina

    VastaaPoista
  2. Onpa mukava kuulla, että olette viihtyneet uudessa kodissanne ja ratkaisut toimivat käytännössäkin! Siinä vaiheessahan suunnitelmia oikeasti vasta testataan kun talossa asutaan. Oli kyllä mieluisa suunnitteluprosessi!

    VastaaPoista