sunnuntai 18. marraskuuta 2018

YLÖSPÄIN, YLÖSPÄIN

Työmaallamme on edistytty siihen pisteeseen, että ylimmän kerroksen seinät alkavat olemaan huippukorkeudessa. Muutama aukonylityspalkki vielä väkerretään tämän viikonlopun ja alkuviikon aikana ja keskiviikkona valetaan. Sen jälkeen vielä katon maskiharkot (eli ne minkä sisään katto jää piiloon kolmelta sivulta) ja päästään kattohommiin. Aiemmin arvioimastani aikataulusta ollaan jäljessä viikko, joten aika hyvin se on pitänyt. Muutaman viikon päästä aloitetaan katon teko, toivottavasti lumet pysyy vielä taivaassa siihen asti!


Tältä sivulta talo on nyt sitten maksimikorkeudessaan. Onhan tuo huikean korkean näköinen kun alarinteen ja tuon sivustan täyttöjä ei ole vielä päästy tekemään maanrakentajan muiden kiireiden takia. Visuaalisesti talon korkeusvaikutelmaa tulee myös laskemaan kellarikerroksen erivärinen rappaus, harmaana se maastoutuu hyvin rinteeseen.Ylimmälle parvekkeelle on muotitettu katoksen palkit, joiden päälle tulee sitten aikanaan teräsrunko ja lasikate. Monestihan nuo palkit tehdään puu- tai teräsrakenteisina, mutta meidän talossa nuo betonipalkit ovat osa talon arkkitehtuuria.


Olen näköjään kirjoittanut elokuussa, että ikkunat tilataan piakkoin. No se piakkoin oli sitten niinkin nopeasti kuin tällä viikolla. Työkuviot ovat pitäneet sen verran kiireisenä koko syksyn, että oman talon asiat ovat minun osalta jääneet sivummalle. Loppujen lopuksi oli vaan pakko kaivaa se aika jostain, että ne oikeasti saadaan tilaukseen. Päivittelin ikkuna-kaavioihin kaikki matkan varrella tulleet muutokset ja tietysti kaikki ominaisuudet piti käydä huolella läpi moneen kertaan, että tulee varmasti oikean kokoiset, väriset ja tyyppiset ikkunat joka aukkoon. Ikkunoiden karmien väritys ei ole meillä kauttaaltaan sama, joten tämäkin vaati vähän tavanomaista enemmän syventymistä. Suurin osa on sisäpuolelta valkoisia ja ulkopuolelta vaalean harmaita, mutta esimerkiksi saunaosaston ja keittiön tummiin seiniin tulevien ikkunoiden karmit ovat sisäpuolelta mustat, jotta karmit eivät korostu tummassa seinässä. Kellarikerroksen ikkunat taas on ulkopuolelta mustat, että uppoavat paremmin harmaaseen rappaukseen. Karmisyvyydessä päädyttiin tavanomaisen 210mm syvyyden sijaan 130mm karmeihin. Tykkään, että ikkunoihin jää sisäpuolelle vähän enemmän ikkunapenkkiä ja lattiasta lähtevien ikkunoiden kohdalle jää tietysti enemmän lattia-alaa. Suurin osa ikkunoista meille tulee puu-alumiini-ikkunoina Pihlalta, mutta ylimmän kerroksen ja korkean aulatilan isot ikkunat + terassin liukuovi tehdään alumiinirakenteisina ja ne otettiin valmiiksi asennettuina Lasitusliike V. Aalto Oy:stä. Puu-alumiini-ikkunoissa asennuksen hinta olisi ollut tarvikkeineen yli 7000€, joten päätettiin asentaa ne omalla porukalla. Ikkunoita tulee siis kahdelta eri toimittajalta ja molempien toimitusten pitäisi saapua joulukuussa. Saa nähdä montako ehditään saamaan paikalleen ennen joulua...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti