perjantai 20. heinäkuuta 2018

ENSIMMÄISEN VÄLIPOHJAN TEKOA

Pienen tauon jälkeen taas työmaan kuulumisia. Kävin tässä välissä vähän lataamassa akkuja tällaisissa maisemissa. Päästiin vierailemaan ystäviemme huvilalle ja olikin varsin hulppea talo. Upeat maisemat yli Fuengirolan aina merelle asti!



Työmaalla ei toki reissumme aikana tapahtunut mitään, mutta sitä ennen ja tällä viikolla on edistytty. Nämä kelit ovat kyllä olleet lomalaisille varsin mahtavat, mutta työmaalla eivät ole kiitelleet. Pahimmillaan +32 ja jatkuva porotus ei oikein sovi yhteen rakentamisen kanssa. Päivän jälkeen kotiin on palannut varsin väsähtänyt mies. Naapurin rouvaakin oli alkanut säälittämään työporukan raataminen paahteessa ja hän oli pyytänyt heidät varjoon nauttimaan kylmää juomaa. Kiitokset sinne naapuriin! Mukavia naapureita meillä!

Kellarin seinät on nyt valmiit ja ensimmäisen välipohjan muotitukset tehty. Melko massiiviset tuennat vaatii valun alle... Seuraavana vuorossa on välipohjan raudoitus, reunojen muotitukset ja valu. Sitten päästään taas nostamaan seiniä ylöspäin.



Kellarin seiniin on alettu laittamaan bitumikermejä. Välissä täytellään vähän, että yltää tekemään seinien yläosan. Kallion ja kellarin seinän välissä on sen verran kapea kohta, ettei siihen mahdu telineitä pystyttämään. Kun täyttö on saadaan tehtyä ylös asti, helpottaa se työmaata aika paljon kun yläpihalle mahtuu varastoimaan tavaraa ja välipohjan päälle pääsee kiipeilemättä.





Lisäksi on tehty taas vähän kaiveluhommia kun tänään tuli Hsy:n kaverit tekemään viemäri- ja hulevesiliitokset. Sitten taas peitellään ja jos ja kun saadaan valokuitu tontillemme, kaivetaan taas auki. Kuulostaa vähän kaupungin hommilta :). Silloin ei onneksi tarvitse avata kuin pieni katuosuus kun kaivantoon laitettiin aiemmin pari varaputkea, joissa johtoja voidaan vedellä.

Pumppaamot on myös asennettu paikoilleen ja seuraavan täyttökierroksen jälkeen päästään tekemään anturat terassia ympäröiville tukimuureille ja parvekkeen kantavalle seinälle.

Paljon siis kaikenlaista piiloon jäävää työtä on tehty ja itse tietysti malttamattomana odotan konkreettisempaa edistymistä eli seinien nousemista. Taidanpa lähteä pyörimään laattaliikkeisiin, materiaalivalintojen kanssa saa hyvin kulumaan aikaa rakennustyön edistymistä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti