sunnuntai 5. toukokuuta 2019

PORRASJUMPPAA TIEDOSSA

Meidän talossahan portaita riittää niin sisällä kuin ulkona. Talomme on kolmessa kerroksessa ja lisäksi keskimmäisessä kerroksessa on vielä lisäksi kaksi tasoeroa. Luulisi kunnon pysyvän hyvänä tässä kodissa asuessa!

Sisäportaamme valettiin paikan päällä betonista lattiavalujen yhteydessä ja rakenteesta saatiin melko siro laittamalla reippaasti rautaa. Portaat ovat metrin levyiset ja nousu on 171mm ja etenemä 265mm. Paikalla valettujen portaiden etuna suhteessa elementtiportaisiin on täysin vapaa muotoilu ja hinnaltaankin ne tulevat edullisemmiksi kuin elementit. Lisäksi niihin on mahdollista laittaa lattialämmitysputket kuten meillä tehtiin.

Portaiden pintaan laitamme samaa laattaa kuin lattiaan, mutta karheammalla pinnalla ehkäisemään liukastumisia. Syöksyjen sivut ja aluset tasoitetaan ja maalataan valkoisiksi.

Askelmien sivuille tulee seinään upotetut porrasvalot. Kellarin portaan lepotason kattoon tulee lisäksi upotettu ledilista valaisemaan tasanteen ja sen takana olevan tehosteseinän, joka jatkuu myös porrastason alapuolelle.

Kellarin porras on kaksisyöksyinen, joista alempi syöksy on lyhyempi. Syöksyjen väliin laitetaan mustaa rimaa n. 90mm raolla ja siihen kiinnitetään käsijohde. Rimat jatkuvat lattiasta kattoon alemman syöksyn kohdalla ja ylemmän syöksyn kohdalla ne päättyvät porrassyöksyn alareunaan. Ylemmän syöksyn alle on ajatus rakentaa kirjahylly paikanpäällä ja alemman syöksyn alle saa kissan vessan näppärästi jemmaan.

Kellarin portaan ylempi syöksy raudoitusvaiheessa. Tuo ikkunapenkki tulee olemaan
 takuuvarmasti yksi kissan kiipeilypaikoista.

Kellarin portaan alempi syöksy juuri valettu


Portaikon ikkuna tuo luonnonvaloa kivasti myös kellarin aulaan


Ensimmäisen ja toisen kerroksen välinen porras on L-mallinen, jossa alemmassa sakarassa on vain yksi askelma. Portaan sivulle tulee seinämä, joka nousee 20cm askelman yläpuolelle ja sen päälle kiinnitetään lasikaide. Kiinteään osaan saadaan upotettua porrasvalot, joita ei toiselle puolelle olisi ikkunan takia saanutkaan.

Ylimmän portaan muotitus

Portaan raudoitus. Lattialämmitysputket on vedetty myös porrassyöksyihin.

Ylin porras valmis. Aukko kellarin portaaseen peittyi seinämällä.


Portaan sivuseinä työn alla
1. kerroksen tasoeron portaassa on kolme askelmaa ja porras on muista poiketen 1200mm leveä ja huomattavasti loivempi (nousu 150mm, etenemä 400mm).

Tasoeron porras ja vasemmalla kellarin porras
Samalla kun sisäportaita tehtiin, valettiin myös pääoven porras ja taso. Alempi nousu on vielä melko korkea kun pihan pinnasta puuttuu asvaltti. Muut ulkopuolen portaat tehdään sitten pihatöiden yhteydessä.1 kommentti:

  1. Olen erittäin iloinen voidessani jakaa kokemukseni täällä, nimeni on Brenda ja olin onnellisesti naimisissa. Vasta kun aviomieheni sanoi pettävän häntä, niin meistä molemmista tuli nagging parit, hän ei voinut uskoa, eikä hän myöskään luottanut sanoihini, joten jätimme avioeron, myöhemmin erotimme ja lupasimme koskaan asettamatta. Yritin pitkään siirtyä eteenpäin, mutta en voinut pysyä ilman häntä, joten aloin pyrkiä palaamaan mieheni, sitten minut ohjautui Dr.IZOYAan. Upea mies, jonka tapasin, hän rakasti loitsun ja sai mieheni palaamaan 24 tunnin sisällä. Tämän vuoksi olen täällä jakamassa tohtori IZOYAn kontaktia, tavoittamassa häntä drizayaomosolution@gmail.com kautta. Hän on todella voimakas ja erikoistunut seuraaviin asioihin ...
    (1) Kaikenlaiset rakkausloitsut. (2) Lopeta avioero. (3) Lopeta rauha. (4) Tarvitaan henkistä apua.

    VastaaPoista